Sări la conţinut

Sorin Grindeanu uluit de centura municipiului Tecuci: „Zici că e Centura Parisului”

Şi asta deoarece, deşi sunt de construit doar şapte kilometri, această centură a oraşului Tecuci este în construcţie de nu mai puţin de 13 ani. În martie 2021, CNAIR a semnat un nou contract pentru cei 7 km cât măsoară centura Tecuciului. Valoarea contractului este de 41,7 milioane de lei şi a fost atribuită unui consorţiu de firme şi lucrările au fost reîncepute. 

”Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor. Recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci. Am înţeles că e un record absolut. Mi-au comunicat, şi vă spun lucrul acesta ca să se ştie public, că în luna mai este termen de finalizare. I-am informat la rândul meu că pe proiectul meu, acela de a urmări şantierele din ţară cu drone, direct primul proiect pe care o să îl urmăresc şi o să vedem live pe site-ul ministerului o să fie acesta. Asta e ceva de domeniul incredibilului ca de 13 ani să se lucreze. Zici că Centura Parisului”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor aflat în vizită de lucru în judeţele Galaţi şi Brăila. 

Sorin Grindeanu a mai precizat că ar fi necesar un aeroport în zona Galaţi–Brăila ştiind că există şi un studiu de fezabilitate pe locaţia comunei gălăţene Braniştea, dar nu a avansat încă niciun termen. Este posbil ca iniţial să se construiască un aeroport strict pentru mărfuri. Ministrul a anunţat în schimb că va realiza un drum de legătură între Centura Galaţiului şi Drumul Expres Galaţi-Brăila.

”Am hotărât ca drumul de legătură de la centură la drumul expres Brăila-Galaţi care nu este prevăzut în acest moment de aproximativ 12 km să fie preluat pe bugetul de anul viitor astfel încât această legătură să fie făcută aşa cum trebuie”, a mai spus Grindeanu. Europarlamentarii Dan Nica şi Mihai Tudose, preşedinţii CJ Galaţi, Costel Fotea, şi Brăila, Francisk Chiriac, alături de primarii Ionuţ Pucheanu de la Galaţi şi Marian Dragomir de la Brăila, parlamentarii din cele două judeţe, dar şi alţi oficiali locali şi judeţeni precum şi  reprezentanţii structirilor din teritriu subordonate Ministerului Transporturilor, s-au întâlnit în cadrul unei vizite de lucru în judeţele Galaţi şi Brăila cu vicepremierul şi totodată ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Sursă: Monitorul de Galati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: