Sări la conţinut

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România și Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul, investiții comune prin proiectul „Proactive Health Without Borders”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România și Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul, investiții comune în educație, dezvoltare economică, cultură, infrastructură și sănătate prin proiectul „Proactive Health Without Borders”.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România și Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul, investiții comune în educație, dezvoltare economică, cultură, infrastructură și sănătate prin proiectul „Proactive Health Without Borders”.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova vor derula împreună proiectul „Proactive Health Without Borders – 2SOFT/4.1/104”, finanțat în cadrul POC România – Republica Moldova 2014-2020 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).

Proiectul vizează dezvoltarea economică și îmbunătățirea calității vieții oamenilor din cele două instituții de învățământ superior, prin investiții comune în educație, dezvoltare economică, cultură, infrastructură și sănătate, asigurând în același timp siguranța și securitatea cetățenilor din cele două state.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 80 de aparate de tip defibrilator, din care 65 vor fi amplasate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și 15 la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. Victimele unui stop cardio-respirator au nevoie de manevre de resuscitare în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, proiectul prevede și alte activități: cursuri de formare continuă în domeniul medical privind utilizarea aparatelor, cursuri de prim ajutor în situații de urgențe medicale, alte activități comune de promovare proiect și diseminare rezultate cu partenerul din Republica Moldova.

Grupul țină al proiectului îl reprezintă studenții, cadrele didactice și personalul nedidactic din cele două universități. Acest proiect este unic în România și scoate în evidență responsabilitatea celor două universități pentru membrii comunităților academice, pentru angajați și pentru studenți. Valoarea totală a proiectului este de 219.981,30 de euro.

Coordonarea activităților proiectului este realizată de Manager de proiect, Prof. univ. dr. ec. dr. ing. habil. Silvius STANCIU, Prorector Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, respectiv de Responsabil instituțional Partener Prof. dr. ec. habil. Andrei POPA, Rector, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

Citește mai departe: www.ugal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: