Sări la conţinut

Coronavirus: Hidroxiclorochina poate fi produsă la Antibiotice Iași, în cantități mari. Medicamentul este eficient în tratarea Covid-19

Antibiotice Iași poate produce mii de tratamente pentru pacienţii infectați cu coronavirus dar accesul la materia primă este dificil. Compania încearcă să determine autorităţile din India să deblocheze pentru România peste 2 tone de substanţă activă.

Hydroxychloroquine

Nu e greu de făcut hidroxiclorochină. O spune Ioan Nani, directorul companiei Antibiotice Iaşi. Din punctul de vedere al complexităţii tehnologice este un produs obişnuit. Problema nu e asta, ci accesul la o sursă de substanţă activă.

„Furnizorii au crescut foarte mult preţurile, chiar şi de 100 de ori, iar principalii sunt în China şi India, iar acele ţări au limitat exportul, India l-a interzis”, a declarat Ioan Nani, directorul companiei Antibiotice Iaşi.

Directorul Antibiotice Iaşi îţi explică faptul că ţine legătura cu 3 fabrici din două ţări, două din India şi una din Chinade unde poate aduce substanţa activă pentru producţia de hidroxiclorochină.

„Dacă îl aducem putem comprima un milion de comprimate, adică 20.000 de tratamente pentru 20.000 de persoane în 48 de ore. Încercăm să determinăm autorităţile din India să deblocheze pentru noi câteva tone, 2-3 tone de substanţă activă”, a mai precizat Ioan Nani.

Odată produs medicamentul în ţară, este nevoie şi de autorizare de urgenţă din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului. „Cred că, fiind situaţie de urgenţă, statele trebuie să-şi asigure ele singure producţia de aceste medicamente plus. Donaţia de la Sanofi nu ne ajută decât pentru o perioadă limitată de timp, după care va trebui iarăşi să ne descurcăm şi vom vedea cum”, a declarat Nicolae Bănicoiu, fost ministru al Sănătăţii.

Citește mai departe: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: