Sări la conţinut

Coronavirus: Echipamente medicale, produse de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cu imprimante 3D

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se alătură luptei împotriva coronavirusului. Profesorii profită de imprimantele 3D din cadrul Centrului de Excelență Prelucrarea Polimerilor (CE-PP), pentru a produce viziere pentru medicii din județ.

Astfel, echipamentele de protecție necesare în lupta cu noul coronavirus se fac acum şi la 3D Printing HUB din cadrul Facultății de Inginerie din Galați.

„Realizăm viziere, suporți pentru viziere, în parteneriat cu mai multe firme din oraș care ne asigură ecranul de protecție tăiat pe plottere”,a spus prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, membru al CE-PP și președintele Senatului UDJG, precizând că toate vizierele vor ajunge la medicii din județ.

Universitarii nu sunt lăsați singuri. Sprijinul primit din partea autorităților îi ajută să producă din ce în ce mai multe echipamente.

„La ora asta funcționăm cu 3 imprimante, producem mult mai puțin, în jur de 30-40 pe zi, dar avem susținere din partea consiliului județului care ne va asigura materialele necesare pentru realizarea unui număr foarte mare de viziere, și marți vom primi încă 4 imprimante”, a mai precizat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău.

Consumabilele pentru confecționarea vizetelor au fost achiziționate cu ajutorul Consiliului Județean Galați, care a finanțat cu 20.000 de lei această inițiativă.

Sursă: www.a1.ro

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: