Sări la conţinut

Igor Dodon și Rusia se tem de reunificarea celor două state românești

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, afirmă că cea mai mare frică a lui Igor Dodon și a „stăpânilor” săi de la Moscova nu este aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar Unirea cu România. Anume din acest motiv șeful statului ar încerca, prin intermediul modificării Constituției, să interzică orice tentativă a populației R. Moldova de a scoate la referendum chestiunea privind reunificarea celor două state românești.

„Dacă mai era cazul, Dodon ne-a arătat că nu se teme de aderarea R. Moldova la UE. Dodon și stăpânii săi se tem de Unire. Așa cum a fost în 1917-1918 și în 1989-1991. Declarațiile sale țâfnoase, conform cărora după alegerile prezidențiale din toamnă va organiza un referendum prin care să modifice Constituția, pentru a bloca reunificarea R. Moldova cu România, arată în fapt că principala frică a lui și a Moscovei este Unirea”, a scris Țîcu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul explică de ce Igor Dodon nu se teme că R. Moldova ar putea deveni parte a Uniunii Europene.

„Nici Igor Dodon și nici Federația Rusă nu se tem de aderarea la UE care, vorba lui Caragiale, „este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire”. Președintele marionetă nu încearcă să blocheze, prin modificarea Constituției, aderarea la UE, ci Unirea. Dodon știe că aderarea R. Moldova la blocul comunitar, în noul context european, este doar o utopie vândută astăzi de noii samsari de vise și speranțe, depășiți de realitățile politice.

Ultimul sondaj IMAS a scos în evidență că numărul unioniștilor a depășit 32%, fără a lua în calcul numeroasă diaspora basarabeană. Totodată, acest sondaj, printr-un calcul matematic simplu, arată că numărul celor care cred în Unire îl depășește ușor pe cel al celor care cred în aderarea la UE. Din cei 60% care își doresc aderarea la UE mai mult de jumătate sunt unioniști. Basarabia se trezește, Igor Nicolaevici, iar un popor deșteptat nu poate fi oprit nici măcar de schimbarea Constituției pe care, așa cum o schimbi tu, o putem schimba și noi”, a conchis Octavian Țîcu.

Sursă: www.ziarulnational.md

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: