Sări la conţinut

Nava de cercetare REXDAN lansată la apă pentru UDJG

Programată să fie finalizată în martie 2023, nava de cercetare REXDAN a fost lansată la apă pentru primele teste de flotabilitate în data de 20 octombrie 2022 la Șantierul Naval ATG din Giurgiu.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența mai multor membri ai echipelor de management și implementare ale proiectului „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului DunăreaREXDAN”, cod SMIS 127065proiect co-finațat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC). Proiectul este implementat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în perioada 10 iulie 202 – 31 decembrie 2023.

Nava de cercetare REXDAN, ca parte integrantă a Infrastructurii de Cercetare REXDAN alături de Centrul de Cercetare REXDAN, va asigura desfășurarea unor activități de cercetare interdisciplinară complexă în domeniul de specializare inteligentă Energie, mediu și schimbări climatice într-o zonă geografică extinsă, situată în sectorul navigabil și bazinul hidrografic al Dunării.

Sursă: www.ugal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: