Sări la conţinut

Rusia afirmă că SUA nu au luat în considerare principalele sale cerințe pentru detensionarea situației din Ucraina

Rusia afirmă că SUA nu au luat în considerare principalele sale cerințe pentru detensionarea situației din Ucraina, însă precizează că este ”loc pentru continuarea dialogului”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova nu se va grăbi să tragă concluzii după răspunsurile oficiale ale SUA și NATO, referitoare la solicitările Rusiei de a redesena harta securităţii în estul Europei, de după perioada Războiului Rece. Moscova spune însă că este loc pentru continuarea discuțiilor.

Oficialul rus consideră că actuala situație din regiune și neînțelegerile dintre Rusia și SUA amintește de perioada Războiului Rece. Peskov a precizat că Moscova va avea nevoie de timp pentru a analiza răspunsul guvernului de la Washington și a subliniat că o continuare a dialogului este în interesul ambelor puteri, deși a recunoscut că remarcile din partea NATO și SUA cu privire la cererile înaintate de Rusia nu lasă prea mult loc pentru optimism. 

Pe baza a ceea ce au spus colegii noștri ieri, este absolut clar că, raportându-ne la principalele categorii subliniate în acele documente-proiect, nu putem spune că ideile noastre au fost luate în considerare sau măcar că s-a observat o dorință de a analiza mai în detaliu îngrijorările noastre. Dar noi nu ne vom grăbi cu evaluările noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pe de altă parte, oficialul rus a mai transmis că există speranță pentru pornirea unor discuții serioase pe teme secundare, ci nu pe cele fundamentale. 

Citește mai departe pe Biziday

Foto: The Guardian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: