Sări la conţinut

NATO intensifică prezenţa militară în estul Europei. Franţa, SUA, Danemarca, Spania, Olanda trimit trupe în Est. Rusia denunţă „limbajul ameninţărilor” şi cere retragerea forţelor militare

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a salutat, luni, angajamentele statelor membre de a suplimenta capabilităţile militare în estul Europei, inclusiv în România, în contextul presiunilor militare exercitate de Rusia asupra Ucrainei, dar Moscova denunţă „limbajul ameninţărilor”.

„Aliaţii NATO plasează forţe în stare de disponibilitate imediată şi trimit nave şi avioane suplimentare în estul Europei, pentru intensificarea măsurilor în sensul descurajării şi apărării, în contextul în care Rusia continuă acumularea de forţe militare în interiorul şi la frontierele Ucrainei”, anunţă NATO, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

„În ultimele zile, numeroase state membre NATO au făcut anunţuri referitoare la actuale şi viitoare misiuni. Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică şi urmează să mobilizeze patru avioane F-16 în Lituania, pentru a susţine misiunea NATO de patrule aeriene în regiune. Spania trimite nave pentru misiuni NATO şi analizează posibilitatea de a staţiona avioane militare în Bulgaria. Franţa a exprimat disponibilitatea de a trimite trupe în România, sub comandament NATO. Olanda trimite două avioane F-35 în Bulgaria, începând din aprilie, pentru a susţine activităţile NATO de patrulare aeriană în regiune, şi plasează în stare de disponibilitate imediată o navă şi unităţi terestre, pentru Forţa de Reacţie a NATO. De asemenea, Statele Unite au anunţat clar că analizează posibilitatea intensificării prezenţei militare pe flancul de est al Alianţei”, notează NATO.

Citește mai departe pe www.zf.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: