Sări la conţinut

Predicție Elon Musk: Când vom ajunge pe Marte

Elon Musk și-a dat verdictul cu privire la cât timp va dura până când oamenii vor ajunge pe Marte.

„În cel mai bun caz, cinci ani. Cel mai rău caz, zece ani”, i-a spus CEO-ul Tesla și SpaceX gazdei podcastului Lex Fridman. „Trebuie să fim o specie cu mai multe planete”.

Musk a spus că Starship, racheta reutilizabilă a SpaceX care a arătat recent niște mecanisme de direcție pe cameră, este cea mai complexă rachetă construită vreodată și se așteaptă ca ea să trimită oameni pe Marte în siguranță.

Cu toate acestea, SpaceX a realizat lucruri pe care scepticii nu le-au crezut realizabile. Compania spațială trimite regulat astronauți la Stația Spațială Internațională și nu numai. Și Starship a încheiat deja un acord profitabil cu NASA pentru a trimite astronauții agenției pe Lună și a părăsit Pământul de mai multe ori – deși nu a ajuns încă pe orbită și majoritatea zborurilor s-au încheiat doar cu explozii spectaculoase.

De asemenea, Musk nu vorbește despre colonizarea Marte în zece ani, ci despre o misiune de aterizare sau de explorare. El a spus că reducerea costurilor și reutilizarea pieselor este cheia principală a succesului în realizarea fiecăreia dintre ele și că, deși în prezent nu poți cumpăra un bilet către Marte pentru nici măcar un trilion de dolari, aruncarea oricărei piese semnificative dintr-o rachetă crește drastic costul.

„Teoretic, Starship ar putea avea un cost pe lansare de un milion de dolari, poate două milioane de dolari”, a spus Musk în interviu. „Și pune peste o sută de tone pe orbită, ceea ce este o nebunie. Nu este necesară o nouă fizică”.

Sursă: playtech.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: