Sări la conţinut

Simptomele date de Omicron, varianta nouă a coronavirusului

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19, varianta Omicron, crește de la o zi la alta în toate colțurile lumii, iar în această situație tot mai multe persoane se întreabă care sunt simptomele cu care se confruntă bolnavii.

Reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății au lansat un avertisment cu privire la faptul că riscul ca Omicron să se răspândească rapid la nivel global este ”foarte mare” și, totodată, au subliniat că simptomele date de această nouă variantă a coronavirusului nu sunt foare diferite de celelalte.

”Avem indicii că persoanele infectate cu Omicron dezvoltă forme medii spre severe”, a dezvăluit dr. Maria Van Kerhove, specialist OMS.

Totodată, aceasta a explicat că persoanele care se infectează cu noua variantă a coronavirusului se pot confrunta cu pierderea mirosului sau a gustului, o tuse persisentă, durere în gât, dar și febră mare, potrivit Metro.

Totodată, dr. Angelique Coetzee a explicat că primele studii de specialitate au arătat că simptomele date de Omicron pot fi tratate acasă, conform euronews.com. Printre acestea se numără durerile de cap, durerile musculare. De asemenea, bolnavii de Omicron n-au experimentat o scădere a nivelului de oxigen din sânge.

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, care a fost descoperită în Botswana, prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta, conform unei prime ”imagini” realizate de prestigiosul spital Bambino Gesu din Roma asupra acestei noi variante semnalate miercuri de Africa de Sud şi care deja este prezentă în Europa şi în alte părţi ale lumii, potrivit AFP.

Pe imaginea tridimensională, care seamănă cu o hartă, ”observăm că variata Omicron prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta (care la rândul ei prezintă un mare număr de mutaţii), concentrate preponderent într-o zonă a proteinei care interacţionează cu celulele umane”, explică cercetătorii. 

”Aceasta nu înseamnă automat că aceste variaţii sunt mai periculoase, ci pur şi simplu că virusul s-a adaptat din nou speciei umane generând o altă variantă”, aşadar ”alte studii ne vor spune dacă această adaptare este neutră, mai puţin periculoasă ori mai periculoasă”, potrivit cercetătorilor italieni.

Sursă: www.digi-world.tv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: