Sări la conţinut

Când va fi finalizată modernizarea axei rutiere Traian Vuia – Henri Coandă – George Coşbuc

După ce a fost majorat, în octombrie, cu peste 6,18 milioane de lei fără TVA, contractul pentru modernizarea axei Traian Vuia – Henri Coandă – George Coşbuc (tronson Henri Coandă – Alexandru Măcelaru) a fost prelungit cu încă opt luni. Anunţurile de modificare au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Contractul pentru „Modernizare linii tramvai și carosabil – străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (tronson Henri Coandă – strada Al. Măcelaru)” tocmai a suferit o nouă modificare, prin act adiţional. A treia, în ultimele trei luni!

Concret, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, este vorba despre o prelungire a duratei contractului cu opt luni. Reamintim, contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat în februarie 2020, cu asocierea Lemacons SRL – Tancrad SRL – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL.
La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a explicat că „este necesară prelungirea contractului, având în vedere o serie de motive obiective”.

„În primul rând, este vorba despre obținerea unor avize la regimul circulației, ținând cont de necesitatea închiderii circulației pe tronsoane și nu în totalitate a străzilor vizate de lucrările de modernizare. Astfel, s-a ținut seama de asigurarea accesului în zonă a riveranilor și nu numai, iar unele lucrări nu s-au putut derula în termen. În cazul în care s-ar fi lucrat pe întreaga lungime a străzilor, accesul în zonă nu s-ar mai fi putut realiza.

Apoi, vorbim de condițiile meteo. Dincolo de perioada sezonului rece, când nu se pot derula anumite tipuri de lucrări (spre exemplu, sudurile la calea de rulare nu se pot realiza când temperatura coboară sub 17 grade Celsius), orașul nostru s-a confruntat, în perioada mai-iunie, cu fenomene extreme – ploi frecvente abundente, care au afectat lucrările în desfășurare. Astfel, după acea perioadă ploioasă, au fost necesare și alte tipuri de lucrări, incluzând evacuarea apei.

În plus, Primăria municipiului Galați a solicitat constructorului unele lucrări complementare din punct de vedere calitativ, iar un exemplu este sistemul de iluminat public de care vor beneficia pe viitor gălățenii din această zonă.

Nu în ultimul rând, un rol important l-au avut măsurile luate de către autorități în contextul pandemiei COVID-19″, ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei.

Conform acestuia, noul termen de finalizare a lucrărilor este 30 septembrie 2022.

Citește mai departe în Viața Liberă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: