Sări la conţinut

Sorin Grindeanu: „Este nevoie de un aeroport în zona Galați – Brăila”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că este necesară construirea unui aeroport în zona Galați – Brăila, dar că trebuie discutate și celelalte etape, ce țin de sursele de finanțare și autorizările de care este nevoie pentru a duce la final acest proiect.

Sorin Grindeanu s-a aflat pe 4 decembrie, la Galați, unde a avut întâlniri cu reprezentanții instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, pentru a analiza stadiul proiectelor de investiții derulate de acestea. La întâlnire au fost prezenți și ministrul Economiei, Dan Nica, președintele CJ Galați, Costel Fotea, și primarul Ionuț Pucheanu.

În cadrul acestei întâlniri a fost abordată și ideea construirii unui aeroport în județul Galați, proiect integrat inclusiv în strategiile de dezvoltare realizate de autoritățile locale și județene. La nivelul Consiliului Județean Galați au fost realizate o serii de studii ce susțin construirea unui aeroport în regiune, fiind chiar identificată o posibilă locație a acestuia, în zona comunelor Braniștea, Smârdan și Schela. În apropierea acestui amplasament – situat la aproximativ 18 km de Galați, 20 km de Brăila, 60 km de Tecuci și 70 km de Focșani – va trece și centura mare a Galațiului.
În legătură cu acest proiect, ministrul Transporturilor a declarat: „Domnul președinte al CJ Galați, Costel Fotea, mi-a expus proiectul. E clar că vorbim de cea mai mare aglomerare urbană după București. Mă refer aici la zona Galați – Brăila. Dar puteam să fiu superministru astăzi și să am toate instituțiile statului la dispoziție, nu puteam să dau un răspuns pe loc, care să fie corect. Am înțeles tot ce s-a ridicat, ca studiu, și tot ce a spus dl președinte și eu vă asigur că din partea autorităților de la București, pe un proiect care stă în picioare, care va avea toți indicatorii de trafic – poate vorbim de aeroport cargo, în primă fază – dacă lucrurile vor sta în picioare, tot ceea ce ține de București, de autorizații și așa mai departe, noi nu avem o problemă. Doar că nu este o discuție pe care să o închidem astăzi. Este o discuție pe care trebuie să o reluăm și cu specialiști în aviație și cu cei care gestionează lucrurile din acest punct de vedere. Dar vreau să fiu clar: a doua aglomerare urbană din România, respectiv Galați – Brăila, are nevoie și de o dezvoltare de acest tip. Dar vreau să discutăm și celelalte etape, ce țin de sursele de finanțare, autorizări, de toate lucrurile care duc la final acest proiect. Vreau să avem toate aceste discuții!”.

Construirea unui aeroport în regiune este o mai veche dorință atât la Galați, cât și la Brăila. Sorin Grindeanu a precizat că și autoritățile din Brăila au amintit despre potențialul de realizare a unui aeroport la Ianca.

Municipiul Galați a mai avut un aeroport în trecut. De pe acesta, a decolat prima cursă aeriană internă, Galați-București. Aceasta a avut loc în data de 15 iunie 1926, iar avionul folosit a fost un De Havilland DH-9.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: