Sări la conţinut

Avertizare meteo ANM în mare parte din țară. Cod galben de ninsori, viscol și polei

Vremea se răceşte şi vom avea parte de ploi şi ninsori în următoarele zile. Meteorologii au emis, duminică, un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Cod galben de ninsori. Meteorologii au anunţat ploi şi ninsori, începând de duminică, la ora 16, până luni, la ora 12.

Potrivit prognozei, vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h.

Cod galben de ninsori şi viscol la munte

Meteorologii au anunţat ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Avertizare de polei în sudul Moldovei şi alte două regiuni din ţară

De asemenea, meteorologii spun că începând de duminică, ora 20, până luni la ora 10, va fi polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

În schimb, finalul lunii ianuarie și o mare parte din luna februarie vin cu temperaturi ridicate pentru această perioadă, conform estimărilor făcute de meteorologi. În următoarele două săptămâni nivelul precipitațiilor va fi mai ridicat.

În săptămâna 01.02.2021-08.02.2021, temperaturile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar  mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare în regiunile sudice.

Sursa: www.romaniatv.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: