Sări la conţinut

Avertisment din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) : Vaccinul anti-COVID …

Guvernele și cetățenii sunt îndemnați să nu renunțe la măsurile de protecție anti-COVID, pentru că vaccinul împotriva SARS-CoV-2 nu înseamnă finalul pandemiei, scrie Reuters.

Foto: Shutterstock

Avertismentul vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Oficialii organismului internațional au explicat că pandemia nu ia sfârșit odată cu începerea campaniilor de vaccinare.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS, și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că există o percepție din ce în ce mai mare că pandemia COVID-19 s-a încheiat, notează Reuters. Acesta a punctat faptul că pandemia încă face ravagii în foarte multe state, ale căror sisteme medicale sunt pe punctul de a ceda.

Și Mike Ryan, expert în situații de urgență, a ținut să evidențieze faptul că vaccinurile nu sunt egale cu COVID zero.

Deși reprezintă o parte importantă a luptei împotriva COVID-19, vaccinurile nu vor pune capăt pandemiei de la sine, a explicat Ryan.

OMS a transmis că unele țări trebuie să mențină măsuri drastice pentru o mai mare perioadă de timp. În caz contrar, vom asista la un nou val de infectări și o nouă criză pandemică.

Specialiștii OMS au explicat că cele 500 de milioane de doze de vaccin pe care se bazează că vor fi disponibile în primul trimestru al noului an sunt suficiente pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, reducând mortașitatea și presiunea asupra sistemelor medicale.

Sursa: www.doctordebine.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: