Sări la conţinut

Stadiul în care se află Tronsonul Autostrăzii Comarnic – Brașov

Tronsonul Autostrăzii Comarnic – Brașov (A3), dintre localitățile Râșnov și Cristian (6,3 km de autostradă și 3,7 km de drum de legătură cu patru benzi) avansează într-un ritm bun, ajungând la 60% stadiu fizic.

autostrada-comarnic-brasov

Foto: observatorulph.ro

În această zonă se lucrează la ridicarea grinzilor de beton pe viaductul ce supratraversează Drumului Național nr. 73A și la calea ferată Brașov – Zărnești, la așternerea straturilor rutiere, la umpluturi, la taluzarea cu pământ vegetal sau la diverse lucrări hidrotehnice la traversarea râului Ghimbășel.

“Chiar dacă lucrările din afara părții carosabile nu vor fi finalizate în 2020, solicităm Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) să facă toate demersurile pentru recepționarea acestui proiect cât mai rapid, cu o anexă de lucrări ce vor fi finalizate la începutul anului următor și care nu pun în pericol desfășurarea în siguranță a circulației rutiere”, a semnalat Asociația Pro Infrastructură.

A3 este o autostradă în construcție, ce pornește de la București spre nord, urmând să traverseze Munții Carpați prin Valea Prahovei, să străbată Podișul Transilvaniei și să ajungă, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș.

Lungimea plan/Sificată a autostrăzii este de 584 km. La elaborarea planului inițial, autoritățile române au împărțit A3 în două proiecte: Autostrada București – Brașov și Autostrada Brașov – Cluj – Borș, intitulată și Autostrada Transilvaniei, punctul comun fiind orașul Brașov.

În 2009 s-au deschis circulației primii 42 km din această autostradă, dintre Turda și Cluj-Napoca Vest (Gilău), în 2010, încă 10 km, între Turda și Câmpia Turzii, iar în 2018 extensia Cluj-Napoca Vest (Gilău) – Nădășelu, în timp ce alte tronsoane sunt în execuție. Din 2018, sunt circulabili toți cei 62 km ai autostrăzii București – Ploiești.

Sursa: www.transilvaniabusiness.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: