Sări la conţinut

Performanță uriașă realizată de Ana Maria Brânză. De patru ori câştigătoare a Cupei Mondiale la spadă

Ana Maria Brânză a reușit o performanță uimitoare în 2020. Sportiva noastră a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă.

ana-maria-popescu-branza

Foto: evz.ro

Campioana noastră la scrimă a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) şi de chinezoaica Sun Yiwen (149.000). Ana Maria Brânză a mai triumfat de trei ori în această competiţie, în 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013.

Astfel, Ana reușește o performanță istorică în sportul pe care-l practică cu atât de multă dăruire! Cu aceste patru titluri, Ana Maria Brânză devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depăşindu-le pe franţuzoaica Laura Flessel şi pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele cu cîte trei victorii finale.

Ana Maria Brânză, performanță istorică la scrimă

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federaţia Internaţională de Scrimă pentru că multe competiţii nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel FIE a decis ca scrimerii câştigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori şi seniori, individual şi pe echipe, să fie declaraţi în funcţie de rankingul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competiţională.

Sursa: www.eurosport.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: