Sări la conţinut

Coronavirus: Marcel Vela a anunțat regulile de urmat pentru credincioșii care vor să ia lumină de Paște

Ministrul anunță ce reguli trebuie să respecte credincioșii în zilele de Paște, în condițiile în care slujbele se desfășoară fără public, dar și cum va putea fi luată lumina în noaptea Învierii.

Marcel Vela a spus că pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile din țară. În declarația pe propria răspundere, credinciosul va face precizarea numele lăcașului de cult la care se va deplasa.

În noaptea de Înviere, distribuirea Sfintei Lumini adusă de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seara, începând cu ora 20:00.

Organizarea cade în grija angajaților parohiei și voluntarilor, care vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuirii „Paștilor”, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț. În ce privește credincioșii, aceștia vor putea să iasă în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, dar cu evitarea aglomerației, păstrând restricția de maximum 3 persoane.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: