Sări la conţinut

Alunecare majoră de teren, vineri seara, în staţiunea Azuga

150 de persoane au fost evacuate, vineri seara, din casele lor din Azuga, după ce o alunecare de teren a avut loc în localitate, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

alunecare-masiva-de-teren-azuga-familii-evacuate-453569

Prefectura Prahova spune că s-a dispus evacuarea locuinţelor pentru că alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul avansării acesteia se menţine. Autorităţile locale şi judeţene caută acum locuri de cazare pentru oamenii evacuaţi din 20 de locuinţe.

„S-au făcut demersuri pentru a fi cazaţi la una sau două unităţi hoteliere unde vor avea şi hrană asigurată. Totodată, în zona alunecării din cauza blocării albiei râului s-a format un baraj. Din acest motiv pompierii acţionează cu motopompe pentru a evacua apă din amonte câte aval. În acesta seară mai multe echipaje de pompieri vor acţiona şi vor monitoriza zona. Mâine (sâmbătă -n.red.) dimineaţa se vor face din nou evaluări şi se v-a proceda la deblocarea albiei pârâului cu utilaje specifice”, a transmis ulterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Un martor al accidentului natural a povestit pentru Mediafax că locul exact unde a avut loc alunecarea de teren este pe versantul din spatele fostului stadion de fotbal, în zona fostei fabrici Samota. Potrivit acestuia, pământul a acoperit in totalitate râul Azuga şi se teme ca nu cumva terenul din jur să se inunde.

„Din cauza topirii zăpezii si a înclinaţiei mari a terenului”, a încercat acesta să-şi explice cauza alunecării de teren, excluzând varianta exploatării forestiere.

Autorităţile spun că zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene.

Din primele estimări, ISU Prahova anunţă că suprafata afectată este de aproximativ 10.000 metri pătraţi.

“E un versant care a luat-o la vale. S-a oprit la marginea a 20 de gospodării. Populaţia a evacuat o parte din bunuri. Sunt evacuate aproximativ 150 de persoane. Căutăm acum cazare pentru acesţi oameni. La pensiuni şi am înţeles că ar mai fi o unitate militară”, a declarat, prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu.

Potrivit acestuia, sâmbătă dimineaţă se va face o evaluarea având în vedere că acum este întuneric.

“E un munte. Nu ai cum să apreciezi de la distanţă. Nu ştim cu arată partea de sus. S-ar putea să mai plece terenul. Important e că nu sunt victime”, a mai precizat Ionescu.

Sursă: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: