Sări la conţinut

Coronavirus: Secretarul de Stat Ana Guțu cere Republicii Moldova să publice informații privind tratamentul pacienților și stocurile de medicamente

Ana Guțu, vicepreședintele Partidului Unității Naționale, cere autorităților Republicii Moldova să publice mai multe informații în condițiile semnalelor de alarmă, care parvin de la pacienții infectați cu noul coronavirus.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în Guvernul României, menționează că până acum s-a abținut să dea sfaturi instanțelor sanitare din Basarabia, însă evoluția negativă a pandemiei o face să solicite următorele date:

„1. Protocolul de tratament oficial aprobat și aplicat bolnavilor infectați cu SARS-Cov-2 în Republica Moldova;
2. Gradul de aprovizionare a spitalelor cu medicamentele necesare pentru tratamentul respectiv;
3. Numărul de  intubați în secțiile de reanimare și numărul de paturi echipate cu ventilatoare pentru respirație artificială, care mai sunt disponibile sau vor fi amenajate în caz de progresare a epidemiei.

Consider, de asemenea, că autoritățile sanitare TREBUIE să solicite urgent de la instituții internaționale competente, făcând publice aceste solicitări, tot materialul necesar pentru a face față pandemiei  (ventilatoare pentru respirație artificială, echipamente de protecție, medicamente, inclusiv suport din partea NATO pentru amenajarea unui spital de campanie). În caz contrar – vinovați de tragediile acestei catastrofe umane în Republica Moldova se vor face actualii responsabili politici și sanitari, implicați în lupta anti-pandemică”, afirmă secretarul de stat Ana Guțu.

Citește mai departe: www.deschide.md

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: