Sări la conţinut

Ministerul rus de Externe susține că URSS a fost „forțată” să anexeze Basarabia și Bucovina de Nord

Ministerul rus de Externe susține că semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, prin care Moscova a anexat o serie de regiuni, inclusiv Basarabia și nordul Bucovinei, a fost o „mișcare forțată”, ce i-a permis URSS să-și consolideze forțe defensive în fața Germaniei conduse de Adolf Hitler.

ribbentrop-molotov

„Datorită pactului de neagresiune sovieto-german, războiul a început la frontiere mai avantajoase din punct de vedere strategic pentru URSS și populația de pe aceste teritorii au fost ținta terorii naziste cu doi ani mai târziu. Sute de mii de vieți au fost salvate”, se afirmă într-un mesaj postat pe Twitter de Ministerul de Externe de la Moscova.

„Semnarea pactului de neagresiune cu Germania a fost o mișcare forțată pentru URSS. A oferit Uniunii Sovietice aproape doi ani să-și întărească apărarea”, se precizează în mesaj.

Pe data de 23 august 1939, Germania şi Uniunea Sovietică au semnat Pactul Ribbentrop-Molotov, prin care Europa Centrală şi de Est a fost împărţită între cele două puteri. Una din clauzele secrete ale acordului prevedea anexarea de către URSS a regiunii româneşti Basarabia.

Sursă: Radio Chișinău

3 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: